glömma och förlåta?

kär dig livets stora gåta.
älska glömma och förlåta.
jag tror och skulle chansa på att de allra flesta har enkelt för att älska. inte på det viset att man kan älska varenda människa men att alla har någon som de älskar och bryr sig om. det kan vara ett djur, en mamma en pappa en annan släkting, en kompis, en partner, en kolega en chef, en idol osv. så älska är något som jag tror att alla kan och gör!
sen kommer vi till att glömma och ja alla har inte lika lätt att glömma som andra! sen beror det på vad det är som ska glömmas och vem som har sagt eller gjort det som ska glömmas och i vilket sammang allt har hänt. vissa saker kan man skaka av sig och glömma väldigt lätt saker som man kanske inte tänker på. andra saker kan vara väldigt svåra att glömma som jobbiga eller positiva saker som sker i våra liv. ibland är det positivt att vi inte kan glömma men ibland är det väldigt negativt!
och sen kommer det där med att man ska förlåta. Ja det är ju inte det allra enklaste. eftersom alla är olika har alla olika enkelt att förlåta olika saker. en sak som någon kan förlåta ganska enkelt kan någon annan ha väldigt svårt att förlåta. jag tror att man först måste ha en förståelse för det som hänt eller sagts för att sedan kunna acceptera att det har hänt innan man kan förlåta det. du kan inte förlåta någon för ett misstag som de har gjort om du inte accepterar att misstaget har begåtts.
nästa gång någon du älskar gör något som inte är okej försök förstå varför det hände, acceptera det sedan och förlåt det om du tycker det är värt att förlåta (beror ju på vilka gränser du har) och försök sedan glömma.
kommentarer eller åsikter är välkommna

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0